Izvor: Radio 021, 10.Feb.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bregzit bez dogovora ugrožava radna mesta u Nemačkoj

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma u Nemačkoj bi mogao dovesti do gašenja čak 100.000 radnih mesta, navodi se u istraživanju čije rezultate je objavio Velt am Zontag.

Upozorava se da bi taj broj mogao da bude dosta veći, jer je razmatran samo rizik od gubitka radnih mesta zbog carina na uvoz u Britaniju u slučaju neregulisanog Bregzita, a nije uzet u obzir rizik zbog gubitka interesovanja investitora.

Navodi se da bi u Nemačkoj najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bila pogođena automobilska industrija, jer bi izboz u Veliku Britaniju bio znatno smanjen. Ekonomski stručnjaci smatraju da će u slučaju "divljeg Bregzita" najviše radnih mesta biti ugašeno u Baden Virtenbergu, Bavarskoj i Severnoj Rajni Vestfalija, a najmanje bi bila ugrožena radna mesta u istočnoj Nemačkoj, prenela je Hina.

U studiji se navodi da bi u celom svetu oko 612.000 ljudi izgubilo posao u slučaju Bregzita bez sporazuma. Posle Nemačke, najugroženije bi bile Kina, sa gubitkom od 59.000 radnih mesta, i Francuska, gde bi se ugasilo oko 50.000 radnih mesta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregzit bi mogao da ugrozi radna mesta u Nemačkoj

Izvor: Danas, 10.Feb.2019

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma u Nemačkoj bi mogao dovesti do gašenja čak 100.000 radnih mesta, navodi se u istraživanju čije rezultate je objavio Velt am Zontag. Članak Bregzit bi mogao da ugrozi radna mesta u Nemačkoj se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.