Bregzit bez dogovora ugrožava radna mesta u Nemačkoj

Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma u Nemačkoj bi mogao dovesti do gašenja čak 100.000 radnih mesta, navodi se u istraživanju čije rezultate je objavio Velt am Zontag.
Bregzit bez dogovora ugrožava radna mesta u Nemačkoj
Foto: Pixabay
Upozorava se da bi taj broj mogao da bude dosta veći, jer je razmatran samo rizik od gubitka radnih mesta zbog carina na uvoz u Britaniju u slučaju neregulisanog Bregzita, a nije uzet u obzir rizik zbog gubitka interesovanja investitora.
 
Navodi se da bi u Nemačkoj najviše bila pogođena automobilska industrija, jer bi izboz u Veliku Britaniju bio znatno smanjen. Ekonomski stručnjaci smatraju da će u slučaju "divljeg Bregzita" najviše radnih mesta biti ugašeno u Baden Virtenbergu, Bavarskoj i Severnoj Rajni Vestfalija, a najmanje bi bila ugrožena radna mesta u istočnoj Nemačkoj, prenela je Hina.
 
U studiji se navodi da bi u celom svetu oko 612.000 ljudi izgubilo posao u slučaju Bregzita bez sporazuma. Posle Nemačke, najugroženije bi bile Kina, sa gubitkom od 59.000 radnih mesta, i Francuska, gde bi se ugasilo oko 50.000 radnih mesta.
  • Tako je govorio...

    10.02.2019 21:56
    Mlađan D.
    Ovo je naša velika razvojna šansa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.