Izvor: Press, 15.Maj.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Trojica uhapšena zbog "skanka" - jedan iz Srbije

Sarajevo -- Tri osobe uhapšene su u Bosni i Hercegovini zbog trgovine drogom na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Prnjavora.
Tužilaštvo BiH je saopštilo da je današnja akcija deo višemesečne istrage protiv osumnjičenih za šverc "skanka" - marihuane uzgajane u posebnim i kontrolisanim uslovima, s povećanim nivoom THC-a.
Delom se ta droga koja se iz Albanije krijumčari u BiH i tu prodaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a delom se krijumčari prema zemljama EU, gde kilogram dostiže cenu od 3.000 evra. 

Akciju po nalogu Tužilaštva BiH izveli su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP Republike Srpske, u saradnji sa kolegama iz Austrije. 

Uhapšeni su Stjepan Lazarević, zvani "Braco", iz Pala, Bojan Segić, zvani "Debeli", iz Prnjavora, i Vlastimir Tomić, zvani "Šuker-Šuca", iz Valjeva. 

Istragom su prikupljeni dokazi da su ta trojica uhapšenih činila organizovanu bandu za krijumčarenje, skladištenje, transport i prodaju droge. Oni su u dva navrata prikrivenim istražiocima SIPA prodali četiri i šest kilograma "skanka" tokom ; operacija "simuliranog otkupa", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.