Uhapšena grupa osumnjičena za ilegalni tranzit migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena grupa osumnjičena za ilegalni tranzit migranata

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na području Beograda petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 migranta, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena nakon višemesečne međunarodne istrage u saradnji sa policijama Rumunije i Nemačke, a uz posredovanje EVROPOLA.

Ova organizovana kriminalna grupa je, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema navodima tužilaštva, prevozila migrante od Beograda do mesta "Džervin" u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih ilegalno prebacila ka zemljama EU.

Kako je saopštilo tužilaštvo, uhapšeno je pet državljana Srbije: Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Joksović, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Uhapšeni se sumnjiče da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor, a Joksoviću mera zabrane napuštanja boravišta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena petočlana grupa zbog krijumčarenja migranata

Izvor: RTS, 15.Maj.2018

Nakon višemesečne međunarodne istrage u zajedničkoj akciji policije Srbije, Rumunije i Nemačke, na području Beograda uhapšeno je pet članova organizovane kriminalne grupe koja je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljeni tranzit 79 migranata. ...

Nastavak na RTS...

Uhapšena petočlana grupa zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2018

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na području Beograda petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 migranta, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal...Akcija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.