Uhapšena petočlana grupa zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena petočlana grupa zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su na području Beograda petočlanu grupu koja se sumnjiči da je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljen tranzit za 79 migranta, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena nakon višemesečne medjunarodne istrage u saradnji sa policijama Rumunije i Nemačke, a uz posredovanje Evropola.

Ova organizovana kriminalna grupa je, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prema navodima tužilaštva, prevozila migrante od Beograda do mesta "Džervin" u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom, kako bi ih ilegalno prebacila ka zemljama EU.

Kako je saopštilo tužilaštvo, uhapšeno je pet državljana Srbije zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Uhapšeni se sumnjiče da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti", kaže se u saopštenju.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Četvorici uhapšenih određen je pritvor, a jednom od njih mera zabrane napuštanja boravišta.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.