Verbalni okršaji i vređanja Kusturice i Depardjea u Veneciji

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbalni okršaji i vređanja Kusturice i Depardjea u Veneciji

Venecijanski festival obeležile su izjave i međusobne optužbe Žerara Depardjea i Emira Kusturice.

"Kusturica je običan prevarant, šibicar, on je fikcija, lažov. Nije popularan, kao što želi da se dokaže. On hoće i da bude Srbin, ali nije. On je jedna mora od lika, sve je kod njega lažno", rekao je Depardje za "La Republiku".

Depardje je rekao da je i svoju koleginicu Moniku Beluči >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << upozorio na Kusturicu.

"Rekao sam joj da je apsurdno da radi s njim. Dobro je poznajem, ona je vrlo pametna žena, lepa, senzualna, ne mogu da shvatim kako je prihvatila da snima film sa takvim jednim tipom. Kod njega ništa ne postoji osim obmane i laži", rekao je Depardje i dodao da Kusturica "nema sintezu" i da više ne želi da priča.

Emir Kusturica nije prećutao uvrede koje je na festivalu u Veneciji na njegov račun izneo Depardje.

"Zamislite kada bih ja rekao za Depardjea da je raspadnuti alkoholičar, prevarant koji je zbog poreskih olakšica, a ne iz ljubavi prema ruskoj kulturi, uzeo ruski pasoš, da je nemoralna drtina koja ne može da izdrži istinu kako Rusi vole moje filmove i muziku koju sviram, kao ostalom i Francuzi", rekao je srpski reditelj.

"Zamislite kada bih ja za Depardjea rekao i da se od dopadljivog mladića pretvorio u bačvu i da nema pintera koji bi mogao da zapuši sve rupe na koje curi mešina jedna, kleptoman jedan koji svoje radničko poreklo potvrđuje tako što glasa za Sarkozija, a kada završi reklamu za špagete, krade posuđe od rekvizitera", odgovorio je Kusturica na uvrede francuskog glumca u tekstu objavljenom na portalu "Iskra".

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.