Starleta zvezda Sajma knjiga

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2018, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starleta zvezda Sajma knjiga

Zbogom pameti, mogao bi da glasi moto 63. međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, na kojem su proslavljeni reditelj i pisac Emir Kusturica i Matija Bećković ostali u senci rijaliti zvezde Kristine Kije Kockar i vođe radikala Vojislava Šešelja.

Prava euforija nastala je zbog pobednice rijalitija Zadruga ispred štanda izdavačke kuće Vulkan, koja je izdala njenu autobiografiju "Moj potpis". Osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije, čekali su u dugim redovima sa željom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da lično upoznaju Kristinu Kiju Kockar i da im potpiše knjigu. Dočekali su je vrištanjem i skandiranjem "Kija, Kija", gurajući se međusobno u želji da sa njom imaju i selfi. Bivša stjuardesa, sada novopečena pevačica i književnica, ovom prilikom je očitala lekciju roditeljima.

- Ova knjiga nije za decu, ali oni vole da se upoznaju sa mnom - poručila je Kockareva putem beogradskih medija, ističući da bi ona svoje dete sklonila sa strane i uputila da čita nešto drugo.

Jedan od načina da nešto ovako ne bude na Sajmu, ni u javnosti, prema rečima, Ivana Bevca, urednika izdavačke kuće Booka je da mediji ignorišu takve osobe, a da tabloidi prestanu da "podvriskuju" kada je reč o njima.

- Treba da postoje stranice u štampi za kulturu i više televizijskih emisija iz kulture, a ne zabave. Da se više piše o ozbiljnim književnim delima, ali očito je da je veći deo medija u sprezi sa polusvetom, s ciljem da ovim spodobama zaglupe narod - kazao je Bevc za "Vesti".

Sajamskim nastupom, Kija Kockar je nastavila trend "novih književnica" koji je prethodnih godina na Sajam knjiga ušao sa nekim TV voditeljkama, pa pre dve godine i modne blogerke Zorane Jovanović Zorannah, koja je bila apsolutni hit međunarodne kulturne manifestacije. Zorana je rasprodala prvi tiraž prvenca "Life and stule", a izdavači su uznemirenim školarkama koje su ostale bez knjige obećali štampanje novog tiraža. A da tinejdžerke ne bi ostale i bez selfija, odvojila je tada dva dana za slikanje sa fanovima.

Na štandu "Velike Srbije" s delima Vojislava Šešelja, red su stvorili najmlađi posetioci koji su želeli fotografiju s njim, a Šešelj, ni ovog puta nije mogao bez skandala. Uslovio ih je da se prvo izjasne kao četnici, a to je rekao u kameru TV N1.

- Nema više partizana, svi su četnici. Mogu deca da budu četnici, na vreme ih treba vaspitavati da brane otadžbinu. Deca su ponosna na takvog Srbina bez obzira na to kako ga je proglasio antisrpski sud - kazao je vođa radikala, a većina mališana je tokom slikanja podizala i tri prsta.

Neki su kupovali njegove knjige i tražili autogram.

- Ovakvi navodni književnici i književnice su samo trenutno tu. Oni su greška koja se u ovom trenutku forsira, a potpuno je jasno i zna se odakle to ide i koji, odnosno čiji mediji takvim osobama daju najviše prostora - kaže Ivan Bevc.

Komentar na verovatnoću da hit Sajma bude knjiga rijaliti pobednice, komentarisao je i sam Emir Kusturica, koji je predstavio treći roman.

- Nemam problem s tim, nek pobeđuju, ali kratkog je daha. Ideja političke vlasti na planeti je da ono što jeste i što je zbir sudova nije istina, već ono što oni projektuju. Stvaraju te baze u kojima životi deluju idilično i u redu, a u stvari škripi dosta. I oni od tih nitkova prave junake. Kamen je kamen i on izdrži i dobra knjiga Matije Bećkovića će preživeti sve te leptire - rekao Kusturica za portal Telegraf.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Najprodavaniji na Sajmu: Kija, Kusta i Drašković!

Izvor: Mondo, 29.Okt.2018

Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu je završen, a u trci za titulu najprodavanijeg autora su: Emir Kusturica, Vuk Drašković i Kija Kockar!..Tokom nedelju dana trajanja 63. Međunarodnog Sajma knjiga izdvojila su se tri naslova za kojima je vladalo veliko interesovanje:.."Aleksandar od Jugoslavije"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.