Kusturica ponosan: Orden družbe znak Putinovog prijateljstva

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2016, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica ponosan: Orden družbe znak Putinovog prijateljstva

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je da Orden družbe, kojim ga je nagradio predsednik Rusije Vladimir Putin, za njega predstavlja veliku čast i znak velikog prijateljstva.

- Taj orden je čast koja se vezuje za kulturnu tradiciju te zemlje, činjenicu da su odbranili svet od fašizma, a i za Putinovo ime, koja za mene znači prijateljstvo. Ta nagrada je za mene znak velikog Putinovog prijateljstva. Ukratko veliko zadovoljstvo - rekao je Kusturica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za portal "Iskra".

Orden družbe Kusturici će biti uručen 4. novembra na svečanosti u Kremlju, saznaje "Iskra".

 Predsednik Rusije Vladimir Putin nagradio je Emira Kusturicu Ordenom družbe za doprinos učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje između dva naroda.

- Za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljstva između naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu, nagrađujem Emira Kusturicu, direktora 'Rasta internešenela' i građanina Republike Srbije - navodi se u dokumentu koji je objavljen na internetu.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.