Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica na udaru srpskih komšija

Emir Kusturica odrekao se statusa počasnog građanina Užica. Ovaj slavni filmski reditelj učinio je to nakon što se našao na udaru svojih komšija koji su se usprotivili inicijativi da se proširi površina koja pripada parku "Mokra Gora", a koje je Kusturici predato na upravljanje. Međutim, protest lokalnih meštana pretvorio se u upućivanje šovinističkih uvreda Kusturici, a povodom njegovog muslimanskog porekla, iako je on 2005. godine promenio veru, prešao u pravoslavlje i uzeo ime Nemanja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KUSTURICA: NEĆE ME OTERATI SA MOKRE GORE!

Izvor: Press, 18.Sep.2008

Slavni režiser Emir Kusturica, koga meštani Kremana ovih dana optužuju da proširenjem Parka prirode pokušava da im otme dedovinu, kaže za Press da ne odustaje od svojih projekata i da ga "lovokradice i neradnici neće oterati iz Mokre Gore". . Kusturica kaže da su ga uvredile poruke seljana...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.