BEOGRADSKI POBEDNIK: Šest romana u konkurenciji

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Jan.2023, 10:57

BEOGRADSKI POBEDNIK: Šest romana u konkurenciji

Iz Biblioteke grada Beograda saopštili su da je žiri za dodelu nagrade „Beogradski pobednik” izdvojio šest knjiga u najuži izbor za najbolji roman objavljen na srpskom jeziku u 2022. godini.

 
Knjige koje su se našle u najužem izboru su: „Vlastelinstva” autora Bojana Vasića (Treći Trg/Srebrno drvo), „Kad đavoli polete” Vladimira Kecamnovića (Laguna), „Vidiš li da ne vidim” Emira Kusturice (Srpska književna zadruga), „Mir i mir” Mirjane Novaković (Laguna), „Papir sa vodenim znakom” Gorana Petrovića (Laguna), kao i „Teferič na Slaviji” Saše Savić Milosavljević (Bedem knjige).
 
Ime dobitnika...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

„Ko god bude laureat, književnost neće biti izneverena“: O finalu NIN-ove nagrade, o „ženskom“ i „muškom“ pismu

Izvor: Danas, 20.Jan.2023

U najuži izbor za NIN-ovu nagradu ušli su romani „Unutrašnje more“ Danice Vukićević, „Klub istinskih stvaralaca“ Milana Tripkovića, "Papir sa vodenim znakom" Gorana Petrovića, “Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo“ Mirjane Drljević, „Koljka i Sašenjka“ Uglješe Šajtinca...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.