Vučić će s Putinom razgovarati o zapošljavanju srpskih radnika u Rusiji

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2018, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić će s Putinom razgovarati o zapošljavanju srpskih radnika u Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sutra pokrenuti i temu zapošljavanja većeg broja srpskih radnika u Rusiji.

''Mislim da sutra sa predsednikom Putinom možemo da pokrenemo razgovor o tome kako da omogućimo postojanje srpskih radnika u Rusiji'', rekao je Vučić za TV Pink nakon susreta sa srpskim privrednicima u jednom restoranu u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Moskvi.

Kako je naveo, naše građevinske firme, poput Puteva Užice, zapošljavaju svega sedam do osam odsto Srba, zapošljavaju radnike iz drugih zemalja centralne Azije ''jer mi ne možemo da dobijemo papire''.

''Ako dobijemo papire za jednu lokaciju, ne možemo za drugu. O tome pet godina razgovaramo sa Rusima, a oni su govorili da to ne može zbog Svetske trgovinske organizacije. Pokušaću da sa predsednikom Putinom ponovo pokrenem tu temu'', rekao je Vučić.

Sjajne vesti za građane Srbije: MMF najavio da neće doći do poskupljenja struje

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.