Rusija predstavila novo automatsko borbeno oklopno vozilo marker VIDEO

Izvor: B92, 17.Okt.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija predstavila novo automatsko borbeno oklopno vozilo "marker" VIDEO

Moskva -- Ruska vojska predstavila je najnovije borbeno eksperimentalno oklopno vozilo "marker".

Vozilo je u stanju da automatski proračunava maršrutu kretanja, kako u urbanim sredinama, tako i na neravnom terenu.

Projekat je pokrenut u martu 2018. godine, a na njemu radi korporacija "Androidna tehnika", zajedno sa Fondom za perspektivna istraživanja, objavio je Sputnjik.

Već su formirane dve gusenične platforme koje su opremljene objedinjenim modulom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za korisno opterećenje i modulom za bespilotne letelice.

Na modul korisnog opterećenja moguće je istovremeno instalirati dva sistema naoružanja, koji se mogu koristiti nezavisno jedan od drugog.

Modul sa bespilotnim letelicama obezbeđuje lansiranje velike grupe dronova, a svaka od njih može da obavlja zadatke zajednički ili pojedinačno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.