Rusi žele još bolju saradnju sa Srbijom

Izvor: B92, 01.Jun.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusi žele još bolju saradnju sa Srbijom"

Beograd -- Ministar privrede Goran Knežević izjavio je Srbija želi da privuče što više investitora i da je zainteresovana i za zajedničke nastupe na trećim tržištima.

"Imao sam više bilateralnih sastanaka sa privrednicima iz različitih zemalja, posebno ruskim, koji su iskazali zainteresovanost za unapređenje saradnje", rekao je on u Sankt Peterburgu, povodom učešća delegacije Srbije na Svetskom ekonomskom forumu.

Prema njegovim rečima, Srbija je zaintersovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za zajednička ulaganja i nastupe na trećim tržištima.

"Hoćemo i želimo više nivoe saradnje, počevši od formiranja zajedničkih firmi, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima, a ovaj Forum će nam upravo takve inicijative i doneti", rekao je Knežević.

Podsetio je i da "Srbija i Rusija imaju dobru saradnju" i izrazio uverenje da će ta saradnja bii dodatno unapređena, saopštilo je resorno srpsko ministarstvo.

Istakao da je Forum izuzetno značajan, što se posebno može videti po broju zemalja učesnica i da je "odlična prilika da se Srbija predstavi i pokuša da privuče što više investitora"

Tokom poslednjih 20 godina taj Forum j postao vodeća globalna platforma za predstavnike poslovne zajednice da se razmotre ključne ekonomske probleme sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svet u celini.

Na Nacionalnom štandu Srbije, predstavlja se oko deset kompanija iz oblasti prehrambene, građevinske, avio industrije, energetike, saobraćaja, telekomunikacija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.