Prosječna neto plata u februaru u Srpskoj 1.256 KM

Izvor: Capital.ba, 22.Mar.2023, 13:23

Prosječna neto plata u februaru u Srpskoj 1.256 KM

BANJALUKA – Prosječna februarska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 1.256 KM i u odnosu na januar nominalno je veća za 3,2 odsto, a realno za 2,6 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Foto: Capital.ba Najviša prosječna neto plata u februaru u iznosu od 1.672 KM isplaćena je u području vađenja ruda i kamena, dok je najniža od 918 KM bila u građevinarstvu. U februaru ove godine u odnosu na februar prošle godine u svim područjima djelatnosti zabilježen je nominalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << rast neto plate. Februarska prosječna bruto plata bila je 1.908 KM. Godišnja inflacija u Republici Srpskoj posmatrano u februaru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bila je 12,7 odsto, dok je mjesečna inflacija posmatrana u februaru u odnosu na januar bila 0,6 odsto. Najviši godišnji rast cijena u februaru ove godine od 21,7 odsto bio je u odjeljku hrana i bezalkoholna pića zbog povećanja cijena u grupi mlijeko i mlječni proizvodi, dok je najveći pad cijena od 2,9 odsto bio kod odjeće i obuće zbog sezonskih sniženja konfekcije i obuće tokom godine. Srna Чланак Prosječna neto plata u februaru u Srpskoj 1.256 KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosječna neto plata u februaru 1.256 KM

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2023

BANJALUKA - Prosječna mjesečna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u februaru 2023. godine iznosila je 1.256 KM i u odnosu na januar 2023. Nominalno je veća za 3,2 odsto, a realno za 2,6 odsto, dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno veća za 15,1 odsto, a realno za 2,2 odsto.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” stupili u generalni štrajk

Izvor: Capital.ba, 22.Mar.2023

FOČA – Radnici Nacionalnog parka “Sutjeska” stupili su danas u generalni štrajk, zahtijevajući isplatu neisplaćenih plata, dok su iz uprave poručili da bez pomoći resornog ministarstva ne mogu ispuniti ova potraživanja. Foto: Agencije Predsjednik Štrajkačkog odbora Dragomir Drakul rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.