London prepustio Njujorku zvanje najkrupnijeg svetskog finansijskog centra

Izvor: Vostok.rs, 12.Nov.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London prepustio Njujorku zvanje najkrupnijeg svetskog finansijskog centra

12.11.2012. -

Sunday Times je danas objavio izveštaj britanskog Centra ekonomskog i poslovnog istraživanja (Centre for Economics and Business Researches). Prema podacima iz izveštaja, London je izgubio svetsku lidersku poziciju kao najkrupniji finansijski centar. Britansku prestonicu je prestigao Njujork. Premeštaj centra teže u svetskoj ekonomiji od Zapada ka Istoku utiče na položaj tradicionalnih finansijskih centara. Za tri godine London može da padne na treće mesto i propusti Hong Kong, a onda i na četvrto, propuštajući Singapur.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Gde je najveći finansijski centar?

Izvor: B92, 12.Nov.2012

London je izgubio svetsku lidersku poziciju kao najkrupniji finansijski centar, piše u izveštaju britanskog Centra ekonomskog i poslovnog istraživanja...Britansku prestonicu je sada prestigao Njujork...Premeštaj centra teži u svetskoj ekonomici od Zapada ka Istoku i utiče na položaj tradicionalnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.