Gospodin Stejli je iskreno verovao, ali pogrešno

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gospodin Stejli je iskreno verovao, ali pogrešno"

London -- Barkliz banka i njen generalni direktor DŽes Stejli su pod istragom jer je pokušao da otkrije identitet uzbunjivača unutar britanskog finansijskog diva.

Barkliz je u saopštenju naveo da su Uprava za finansijsko postupanje (FCA) i Uprava za bonitetnu regulativu (PRA) "započele istragu protiv DŽesa Stejlija zbog njegove odgovornosti kao višeg menadžera u pogledu Barklizovog programa uzbunjivanja, kao i istragu protiv same Barkliz banke", javlja agencija AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Uprava banke je saopštila da je prihvatila Stejlijevo obrazloženje da nije znao da banci nije dozvoljeno da pokuša da identifikuje autora uzbunjivačkog pisma poslatog 2016.

"Bord (banke) je zaključio da je gospodin Stejli iskreno, ali pogrešno, verovao da je dopušteno da se utvrdi ko je autora pisma”, naveli su iz tog tela.

Banka je obećala da će "u potpunosti sarađivati" u istrazi FCA i PRA, dodajući da će se u Stejlijevoj platnoj koverti za ovu godinu naći "vrlo izdašna naknada na ime obeštećenja".

Stejli je izjavio da se izvinio upravi Barkliza i prihvatio njihove zaključke.

"Naš program 'zviždača' je jedan od najvažnijih instrumenata kojim štitimo korporativnu kulturu i vrednosti u Barklizu i ja svakako želim da obezbedim da sve kolege, i drugi koji mogu da ga koriste, znaju koliki značaj pridajem tome", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.