EU i Švajcarska pomažu srpskim preduzećima

Izvor: B92, 22.Avg.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i Švajcarska pomažu srpskim preduzećima

Beograd -- Evropska unija i Švajcarska su obezbedile preko razvojnog programa Evropski Progres 253.880 evra za 17 preduzetnika i preduzetnica i mikro i malih preduzeća.

Pare su namenjene preduzećima na jugoistoku i jugozapadu Srbije za unapređenje njihove proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta i povećanje konkurentnosti lokalne privrede.

Preko razvojnog programa, preduzetnici, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom hrane, odeće, proizvoda od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << metala, preradom drveta ili inženjerskim delatnostima će dobiti opremu ili će im biti pružene savetodavne usluge koje će doprineti većoj proizvodnji, širenju tržišta i uvođenju eko ili tehnoloških inovacija, navodi se u saopštenju Evropskog Progresa dostavljenom Tanjugu.

Evropska unija i Vlada Švajcarske su pružile podršku malom biznisu u našim programskim opštinama jer je taj sektor ključan za ekonomski rast i povećanje zaposlenosti. Podržali smo dobre ideje i pomogli da preduzeća koja već posluju i izmiruju svoje poreske obaveze razviju potencijal za dalji rast”, izjavio je menadžer Evropskog Progresa, Grem Tinda.

Evropski progres je, tokom trajanja javnog poziva za unapređenje konkurentnosti u privatnom sektoru, organizovao 20 info sesija koje su okupile skoro 300 učesnika i učesnica, a organizovani su i treninzi za izradu biznis planova.

Pored očigledne dobiti koje će zajednice u kojima posluju 17 nagrađenih preduzeća imati, jer će biti otvoreno preko 40 novih radnih mesta, građani i građanke će takođe videti uticaj sprovedenih aktivnosti društveno-odgovornog poslovanja kao što su izgradnja dečijih igrališta, doniranje opreme lokalnim školama, kao i doniranje proizvoda korisnika najugroženijim grupama iz zajednice”, kaže menadžerka sektora za unapređenje konkurentnosti Evropskog progresa, Olivera Kostić.

Kako se navodi u saopštenju, lista odobrenih projekata je dostupna na vebsajtu Evropskog Progresa.

Aktivnosti Evropskog Progresa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra, a cilj tog programa je jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljnijeg okruženja za razvoj infrastrukture i privrede, kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.