Cene brilijanata skočile 50 procenata

Izvor: S media, 28.Avg.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene brilijanata skočile 50 procenata

Za samo godinu dana cene brilijanata porasle su za 50 odsto. Cena ovog dragog kamenja raste zbog velike tražnje bogatih kupaca iz Kine i Indije.

Cene brilijanata skočile 50 procenata

ANTVERPEN, 28. avgusta (Tanjug) - Cene brilijanata su za godinu dana proasle u proseku za 50 procenata, ukazuju podaci brokera iz Antverpena i prodavaca.

Rast cene ovog dragog kamenja pospešuje rastuća tražnja bogatih kupaca iz Kine i Indije, piše londonski "Fajnenšl >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Tajms" uz napomenu da su brilijanti u vreme nestabilnosti na berzama kapitala investitorima privlačni koliko zlato i švajcarski franak. Najbrži tempo rasta cena brilijanata zabeležen je u prethodnih šest meseci.

Visokokvalitetni brilijant od pet karata, prema podacima "PolishedPrices" sada košta oko 150.000 dolara, dok je pre godinu dana za takav primerak bilo potrebno 100-120.000 dolara.

U vreme svetske finansijske krize tražnja brilijanata je opadala zajedno sa cenom, tako da su najveći proizvođači 2009. godine počeli sa ograničavanjem prodaje kako bi podigli cene.

"Sve brojnija srednja klasa u Aziji počinje kupovinu svojih prvih brilijanata. Prosečan azijski predstavnik ove klase kupovinu tradicionalnog zlatnog prstena menja sa kupovinom dijamantskog prstena što daje dobre rezultate", objašnjava ponašanje kupaca direktor indijske kompanije za prodaju nakita sa ovim dragim kamenom "Rapaport" .

Za evropske i američke mlade međutim, rast cena brilijanata uz ekonomske poteškoće se pretvara u problem. Evropljani i Amerikanci kupuju sitnije, lošije izbrušene, a samim tim jevtinije brilijante, kažu prodavci.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cene brilijanata skočile 50 procenata

Izvor: S media, 28.Avg.2011

Za samo godinu dana cene brilijanata porasle su za 50 odsto. Cena ovog dragog kamenja raste zbog velike tražnje bogatih kupaca iz Kine i Indije. ..Cene brilijanata su za godinu dana porasle u proseku za 50 procenata, ukazuju podaci brokera iz Antverpena i prodavaca...Rast cene ovog dragog kamenja pospešuje...

Nastavak na S media...

Cijene brilijanata skočile 50 odsto

Izvor: TrazimKredit.com, 28.Avg.2011

ANTVERPEN,  Cijene brilijanata su za godinu dana porasle u prosjeku za 50 odsto, ukazuju podaci brokera iz Antverpena i prodavaca.

Nastavak na TrazimKredit.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.