Borba protiv američkih sankcija: Španija štiti svoje kompanije na Kubi

Izvor: B92, 17.Okt.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv američkih sankcija: Španija štiti svoje kompanije na Kubi

Havana -- SAD su ponovo aktivirale zakon koji građanima kubanskog porekla omogućava podizanje tužbi protiv stranih kompanija i građana.

Građani SAD, poreklom sa Kube mogu da tuže firme i pravna lica zbog korišćenja imovine konfiskovane nakon kubanske revolucije

"Španija će zaštititi svoje kompanije na Kubi od tužbi koje bi protiv njih mogli da pokrenu građani SAD zbog korišćenja nacionalizovane imovine" rekao je ministar spoljnih poslova Josep Borel, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Index.

"Španija će mobilisati sve diplomatske i pravne resurse kojima raspolaže kao suverena država i članica Evropske unije, a isto će učiniti i EU. To ćemo uraditi kako bi sprečili izvanteritorijalnu primenu američkih zakona", rekao je Borel na konferenciji za medije u Havani.

Vašington je ranije suspendovao primenu Helms-Burtonovog zakona kako bi podstakao Kubu na demokratizaciju, a ponovu su ga aktivirali u maju ove godine, pojačavajući pritisak na Havanu.

Španske kompanije poput Melije, Barsela i Iberostara kontrolišu većinu hotela na ostrvu, u saradnji s kubanskim državnim preduzećima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BORBA PROTIV AMERIČKIH SANKCIJA Španija štiti svoje kompanije na Kubi

Izvor: Blic, 18.Okt.2019, 08:37

SAD su ponovo aktivirale zakon koji građanima kubanskog porekla omogućava podizanje tužbi protiv stranih kompanija i građana. Građani SAD, poreklom sa Kube mogu da tuže firme i pravna lica zbog korišćenja imovine konfiskovane nakon kubanske revolucije.

Nastavak na Blic...

ŠPANIJA SE MOBILIŠE: "Svim pravnim i diplomatskim resursima ZAŠTITITI kompanije na Kubi!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2019

Borba protiv američkih sankcija..SAD su ponovo aktivirale zakon koji građanima kubanskog porekla omogućava podizanje tužbi protiv stranih kompanija i građana. Građani SAD, poreklom sa Kube mogu da tuže firme i pravna lica zbog korišćenja imovine konfiskovane nakon kubanske revolucije...- Španija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.