Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 15:02

Gornji Milanovac, ukinuta vanredna situacija na delu opštine

Na delu teritorije opštine Gornji Milanovac ukinuta je vanredna situacija uvedena krajem juna zbog poplava izazvanih jakim padavinama.
Vanredna situacija ukida se na delu teritorije opštine za naselja – Brusnica, Brđani, Gornji Banjani, Lozanj, Gornji Branetići, Ozrem, Beršići, Ugrinovci i Zagrađe, koja je proglašena zbog poplava prouzrokovanih jakim padavinama, navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenju lokalne samouprave.
Tokom nevremena koje je zahvatilo područje Gornjeg Milanovca 23. juna padali su komadi leda u prečniku do šest centimetara. 
Nastala je materijalana šteta u voćnjacima, plastenicima i njivama a ponegde i na crepovima.
Stradale su maline, kupine, kukuruz, pšenica a bilo je štete i na plastenicima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Kad smo se vratili, to je bio UŽAS, gledati onakav mulj..." Uspeli su da sačuvaju samo GOLE ŽIVOTE, a najveći strah porodici Jovanović je - predstojeća zima

Izvor: Blic, 07.Avg.2020

Zbog ekstremne količine padavina krajem juna na području Zlatiborskog okruga došlo je do poplava i bujica, pa je u više opština proglašena vanredna situacija. Najteže su pogođene opštine Ivanjica i Arilje, a o tome svedoči priča porodice Jovanović, kojoj je voda za samo pola sata zbrisala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.