Nišlije u seriji “Senke nad Balkanom”

Izvor: NiskeVesti.rs, 04.Okt.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije u seriji “Senke nad Balkanom”

Poznati niški pisac, Dejan Stojiljković, koscenarista je tv serije “Senke nad Balkanom” koju režira Dragan Bjelogrlić, a čije je snimanje počelo 1. oktobra u vojvođanskom selu Baranda. Stojiljković će se ekipi na setu priključiti u četvrtak, a za Niške Vesti najavljuje mogućnost da neke scene budu snimane u Toponici, u vili Đorđa Karađorđevića. Ova serija počeće da se prikazuje na RTS-u u jesen sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << godine.

Za tv seriju “Senke nad Balkanom”, scenario su pisali Dejan Stojiljković, Danica Pajović, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić.
“Snimanje će trajati najmanje 90 dana. Snimaće se u Barandi, Beogradu, Sankt Peterburgu, Bledu, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, a postoji opcija da se scene sa Đorđem Karađorđevićem snimaju kod nas u Toponici, u njegovoj vili,” najavio je poznati niški pisac koji će se filsmkoj ekipi u Barandi priključiti u četvrtak.
Plan je da prva sezona serije ima jedanaest epizoda, a po prvi put planirano je i emitovanje duplog “pilota” u formi igranog filma u trajanju od 90 minuta.
“Senke nad Balkanom” se bave krizom kraljevine SHS, balkanskim opijumskim ratovima, odnosima ruske izbegličke vlade sa SHS, a prva sezona se završava ubistvom u skupštini i uvođenjem šestojanuarske diktature,” otkrio je Niškim Vestima Stojiljković.
Glavnu ulogu u seriji tumači Dragan Bjelogrlić, koji je reditelj i producent serije, a od poznatih glumaca pojaviće se i Gordan Kičić, Marko Nikolić, Branimir Brstina, Nenad Jezdić, Miloš Samolov i Žarko Laušević.
Osim Dejana Stojiljkovića, još jedan Nišlija aktivno učestvuje u produkiji ove serije. Reč je mladom glumcu Milivoju Miši Stanimiroviću koji je diplomirao u klasi Mirjane Karanović i trenutno je član glumačkog ansambla Ateljea 212.
                                               Miša Stanimirović i Dragan Bjelogrlić
“Tumačiće lik Jatganmalca koji se bavi švercom alkohola i verujem da će Miša Stanimirović vrlo brzo postati još jedno prepoznatljivo lice iz Niša, jer će igrati u još jednoj seriji Radio televizije Srbije.”, kazao je Stojiljković.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.