SAD će povući vojsku iz SAD, ali i dalje će ostati 25.000 vojnika

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 08:26

"SAD će povući vojsku iz SAD, ali i dalje će ostati 25.000 vojnika"

SAD planiraju da povuku vojsku iz Nemačke jer su Amerikanci protiv toga da plaćaju previše za bezbednost drugih zemalja, izjavio je Ričard Grenel.

Odlazeći ambasador SAD u Nemačkoj je za Bild lajv izjavio da poreski obveznici SAD ne žele više toliko da plaćaju za bezbednost drugih zemalja, prenosi Rojters.

"I dalje će biti 25.000 vojnika u Nemačkoj, što nije mali broj", rekao je Grenel.

Prošlog petka američki predsednik Donald Tramp najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je povlačenje 9.500 vojnika iz Nemačke, a za sada se još čeka zvaničan nalog pentagona da se ta odluka realizuje.

Tramp godinama unazad pritiska Nemačku da više izdvaja za odbranu i optužio je Berlin da je zarobljenik Rusije zbog delomičnog oslanjanja na rusku energiju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRENEL POTVRDIO: Vojnici SAD se povlače iz Nemačke, građani Amerike ne žele da plaćaju za bezbednost drugih zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020

Prošlog petka američki predsednik Donald Tramp najavio je povlačenje 9.500 vojnika iz Nemačke, a za sada se još čeka zvaničan nalog pentagona da se ta odluka realizuje...Sjedinjene Američke Države planiraju da povuku vojsku iz Nemačke jer su Amerikanci protiv toga da plaćaju previše za bezbednost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Tramp uveo sankcije Međunarodnom krivičnom sudu

Izvor: RTS, 11.Jun.2020

Američki predsednik Donald Tramp je, povodom istrage ratnih zločina u Avganistanu, suspendovao vize za ljude koji su zaposleni od strane Međunarodnog krivičnog suda, ili rade za tu instituciju. Suspenzija se odnosi i na članove njihovih porodica. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.