Tramp uveo sankcije Međunarodnom krivičnom sudu

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 16:46

Tramp uveo sankcije Međunarodnom krivičnom sudu

Američki predsednik Donald Tramp je, povodom istrage ratnih zločina u Avganistanu, suspendovao vize za ljude koji su zaposleni od strane Međunarodnog krivičnog suda, ili rade za tu instituciju. Suspenzija se odnosi i na članove njihovih porodica.
Donald Tramp je izdao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvršno naređenje kojim je odobrio sankcije protiv zvaničnika Međunarodnog krivičnog suda, prenosi Rojters.

Izvršnim naređenjem suspenduju se vize za ljude koji su zaposleni od strane Suda, ili rade za tu instituciju.
Takođe, suspenzija se odnosi i na članove porodica zaposlenih, piše u pismu predsednika SAD koje je upućeno presedavajućem Predstavničkog doma Kongresa.
Vašington sankcijama želi da spreči istragu o ratnim zločinima u Avganistanu.
Trampova administracija je prethodnih godina upozoravala da će Sud pokrenuti istragu i da će zato razmatrati zabranu ulaska sudijama i tužiocima u SAD, zamrznuti njihova sredstva i procesuirati ih pred američkim sudovima.
Sedište suda je u Hagu, a to telo je nadležno za suđenja za međunarodna krivična dela kao što su genocid, agresija, zločini protiv čovečnosti, počinjena na teritoriji ili od strane državljana država koje su pristupile sudu.
Sjedinjene Američke Države nisu članica Međunarodnog krivičnog suda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.