Red Bul ne silazi sa trona – Ferstapen slavio u Silverstonu

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 14:57

Red Bul ne silazi sa trona – Ferstapen slavio u Silverstonu

Holandski vozač Maks Ferstapen slavio je na trci za VN Velike Britanije na stazi Silverston.

Ovo je šesta trka u nizu na kojoj je slavio holanđanin, a ukupno 43. u karijeri formule 1.

Maks je doneo Red Bulu i 103. pobedi Red Bula i 11. uzsatpno za ekipu iz Austrije čime su izjednačili rekord Meklarena.

Vozač dana je zasluženo drugoplasirani na ovoj trci Lando Noris koji je uradio najbolji rezultat u ovoj sezoni i to na domaćem terenu. Treći je još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan Britanac, Luis Hamilton koji je trku počeo na sedmom mestu.

Kao červrti je završio Oskar Pijastri koji je tako potvrdio dobru trku Meklarena, iza njega je bio Džordž Rasel, šesto mesto je zauzeo Serhio Peres u Red Bulu, a krenuo je kao 13., sedmi je Alonso, osmi sjajni Albon, dok su na devetom i desetom mestu završili vozači Ferarija, Šarl Lekler i Karlos Sains i to su vozači koji su osvajali bodove na ovoj stazi.

Dobar start trke ili bolje reći kao iz snova za vozače Meklarena. Lando Noris je u prvom krugu obišao Maksa Ferstapena, dok je na dobrom putu bio i Oskar Pijastri, ali je ipak ostao na treće mestu.

Dobro se držao Lando sve do petog kruga kada je Ferstapen ipak iskoristio snagu Red Bula i lagano se vratio na prvo mesto. Posle toga nije više bilo ni najmanje dileme ko će slaviti na ovoj stazi.

Veliku bornbu smo na ovoj stazi i trci gledali između Mercedesa i Ferarija, Džordž Rasel je trku počeo na mekim gumama i od početka trke je vršio pritisak na Leklera i da bi od njega bio bolji zbog bolje strategija. Rasel je na kraju mogao biti zadovoljan kao i Hamilton rezultatom koji su postigli na ovoj stazi.

Ferari je kao po običaju bio loš po pitanju strategije, loše vreme kada su zvali svoje vozače u boks, čak kada smo imali vozilo bezbednosti na stazi ostavili su Karlosa Sainsa na stazi koji se jedva izvukao i ostao na desetom mestu i tako sačuvao makar jedan bod.

Serhio Peres je opet imao dosta posla na stazi, krenuo je trku na 16. mestu, da bi na kraju stigao do šestog i uzeo poene za svoj tim.

Najzanimljivije je sem na početku bilo i na kraju trke kada je Meklaren bio fenomenalan i uspeo da iza sebe zadrže vozače Mercedesa koji su bili na mekšim gumama, ali je Meklaren danas bio odličan i zaslužio je sve pohvale.

Na trci smo videli i vozilo bezbednosti koje je izašlo posle kvara na bolidu Kevina Magnusena, ali sem toga nije bilo puno incindenata na stazi, tačnije sem toga ništa drugo nismo videli, tako da možemo reći da smo gledali jednu čistu trku, ali sa dovoljno borbi i obilaženja.

Sledeća trka u kalendaru Formule 1 se vozi u Mađarskoj na Hungaroringu, a ona je na programu za dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BEZ IZNENAĐENJA U SILVERSTONU: Ferštapen ne silazi sa trona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023

Nastavlja se dominacija....Holandski vozač Maks Ferstapen slavio je na trci za VN Velike Britanije na stazi Silverston. Ovo je šesta trka u nizu na kojoj je slavio holanđanin, a ukupno 43. u karijeri formule 1...Maks je doneo Red Bulu i 103. pobedi Red Bula i 11. uzsatpno za ekipu iz Austrije čime...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.