Preminuo oskarovac Cliff Robertson

Izvor: Filmske.com, 11.Sep.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo oskarovac Cliff Robertson

Američki glumac Klif Robertson (Cliff Robertson), dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu 1968. godine koji je igrao u mnogim ratnim filmovima, umro je 89. godini, javio je u nedelju list Los Andjeles tajms (Los Angeles Times).

Glumac je umro u subotu, dan posle svog 88. rodjendana, u medicinskom centru Univerziteta Stoni bruk na Long Ajlendu, navodi list.

U svojoj dugoj karijeri koja je počela 1943. godine Robertson je igrao u oko 60 filmova, uključujući "Bitka za Midvej", "Tri dana Kondora" (1975), "Jedna nedelja u Njujorku" (1963) i "Čarli" za koji je dobio Oskara, gde je igrao mentalno hendikepiranog čoveka koji se podvrgava medicinskom eksperimentu.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.