Izvor: Magyar Szó, 21.Jan.2013, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početkom aprila u Čurugu zajedničko poklonjenje

Zajedničko poklonjenje mađarskog i srpskog predsednika Janoša Adera i Tomisliva Nikolića pred senima nevinih žrtava Drugog svetskog rata planira se za početak aprila u Čurugu – izajvio je ambasador Mađarske u Srbiji Oskar Nikovic u okviru konferencije akademika i istorijskih stručnjaka koju je u Segedinu organizovao tamošnji Istraživački centar „Delvidek“. – U Čurugu su već u toku terenski radovi za uspostavljanje jednog memorijalnog mesta. Prema planovima, u znak sećanja na mađarske žrtve šefovi država će se pokloniti kod šinterske jame, a u znak sećanja na srpske žrtve u muzeju koji je ustanovljen u prostoru nekadašnjeg magacina – rekao je Nikovic. Mađarski ambasador je rekao i da se Mađarska već poklonila pred senima pogubljenih nedužnih žrtava srpske i drugih nacionalnosti, ali da to izvinjenje nije stiglo ne samo do opšte svesti, nego ni do političara. – Nikada nećemo znati tačan broj žrtava, ali nam je zajednički interes da obe strane učine gest. To je nezaobilazno – kazao je Nikovic.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Nikolić i Ader uskoro odaju počast žrtvama Drugog svetskog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013

SUBOTICA -..Zajedničko poklonjenje mađarskog i srpskog predsednika Janoša Adera i Tomislava Nikolića pred senima nevinih žrtava Drugog svetskog rata planirano je za početak aprila u Čurugu, izajvio je ambasador Mađarske u Srbiji Oskar Nikovic...Kako prenosi “Mađar so”, Nikovic je u okviru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.