Pištolj, puška i bejzbol palica deo su arsenala kojim se Pistorijus čuvao od provalnika

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pištolj, puška i bejzbol palica deo su arsenala kojim se Pistorijus čuvao od provalnika

Južna Afrika je u samom vrhu zemalja po stopi kriminala, desetine ubistva su svakodnevna pojava, a tragedija koja je šokirala svet je ubistvo koje je počinio Oskar Pistorijus koji je usmrtio svoju devojku. Atletičar sa protezama umesto nogu je u svojoj kući u Pretoriji imao ceo arsenal kako bi se sačuvao od provalnika.

Oskarova devojka Riva Stinkamp je želela da mu priredi iznenađenje za Dan zaljubljenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ušunjala se u njegovu kuću, a Pistorijus je pomislio od nje da je provalnik i ispalio smrtonosne hice, pa je nesrećna devojka na mestu preminula.

Prema pisanju brojnih svetskih medija, gotovo da nema kuće u Južnoj Africi koja nema oružje, a i sam atletičar je u jednom od intervjua pred Olimpijske igre u Londonu prošle godine rekao šta sve ima kako bi se zaštitio od provalnika.

Spavao je sa pištoljem pored glave, uz prozor je imao pušku, iza vrata u kupatilu nalazila se palica za kriket, a sva druga vrata "čuvala" je bejzbol palica.

Pljačkanje kuća je neizbežno u celoj zemlji, strah na ulicama je veći nego u favelama širom Brazila ili na Jamajci, tvrdi reporter Dejli Mejla koji je posetio Pistorijusa pre dve godine. Tada je samo u oblasti Gauteng, koja pokrvia Johanesburg i Pretoriju, gradove u kojima je atletičar rođen i živeo, bilo prijavljeno 7.039 kućnih pljački.

Povezane vesti: Oskar Pistorijus ubio svoju devojku misleći da je provalnik, ona htela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih!

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je sve Pistorijus imao u kući: Pištolj, pušku i bejzbol palicu

Izvor: Blic, 14.Feb.2013

Južna Afrika je u samom vrhu zemalja po stopi kriminala, desetine ubistva su svakodnevna pojava, a tragedija koja je šokirala svet je ubistvo koje je počinio Oskar Pistorijus koji je usmrtio svoju devojku. Atletičar sa protezama umesto nogu je u svojoj kući u Pretoriji imao ceo arsenal kako bi se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.