Lista filmova kandidovanih za Oskara van engleskog govornog područja

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2017, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista filmova kandidovanih za Oskara van engleskog govornog područja

Rekordne 92 prijave stigle su na konkurs za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg filma izvan engleskog govornog područja.

To znači da isto toliko zemalja i filmskih teritorija želi da zlatna statua sa 90. dodele nagrada Američke filmske akademije stigne baš kod njih, piše portal bosonoga.com.

Debitanti u ovoj konkurenciji su Haiti, Laos, Mozambik, Senegal i Sirija. Uži izbor filmova će biti objavljen 23. januara, mesec i po dana pre same dodele, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zakazana za 4. mart, u holivudskom Dolbi teatru.

Srbiju će predstavljati "Rekvijem za gospođu J." Bojana Vuletića, a Bosnu i Hercegovinu "Muškarci ne plaču" Alena Drljevića. Film "Ne diraj mi u pijat" Hane Jušić biće kandidat Hrvatske, a Kosovo će predstavljati "Neželjeno" od Edona Rizvanolija.

Od suseda, u trci su i Mađarska sa filmom Ildiko Enjedi "O telu i duši", "Popravljač" Adrijana Sitarua koji dolazi iz Rumunije. Albanski predstavnik je "Buđenje dana" Gentijana Kočija, dok Crna Gora ove godine nema predstavnika.

Kompletnu listu pogledajte OVDE.

Autor: Bosonoga.com
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.