FILM SUNČANICA: Mihalkov i Biković u trci za Oskara!

Izvor: Kurir, 23.Sep.2015, 03:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILM SUNČANICA: Mihalkov i Biković u trci za Oskara!

Ruski kandidat za Oskara je film „Sunčanica“ proslavljenog reditelja Nikite Mihalkova, u kojem je zapaženu ulogu ostvario Miloš Biković.

Ostvarenje rađeno prema motivima proze nobelovca Ivana Aleksejeviča Bunjina osvojilo je nagradu Zlatni orao za najbolji ruski film 2014, a svetsku premijeru imalo je u Beogradu.

Reč je o „vremeplovu“ koji gledaoca vodi u dvadesete godine prošlog veka, na Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše poražena Bela >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << armija. Mihalkov je još 1994. godine dobio prestižnog Zlatnog dečaka za kultni film „Varljivo sunce“. Podsetimo, srpski kandidat za Oskara je film „Enklava“, koji je ovim izborom dobio izuzetno jakog takmaca u trci za najveće priznanje u svetu kinematografije.

(LJ. R.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Sunčanica" u trci za Oskara

Izvor: Akter, 23.Sep.2015

Komisija ruske kinematografije izabrala je danas film reditelja Nikite Mihalkova "Sunčanica" za ruskog predstavnika prestižne američke filmkse nagrade Oskar..To je urađeno iako je režiser rekao da "nema nikakve šanse" da osvoji tu nagradu..."Izabrali smo film Mihalkova među 60 ponuđenih filmskih...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.