Izvor: Danas, 23.Jan.2024, 22:29

Ako dobijem Oskar slaviću ga na Mećavniku: Slavni reditelj Mateo Garone večeras na festivalu Kustendorf, gde mu je uručena nagrada „Drvo života“

Danas su u Los Anđelesu objavljene nominacije za nagradu Oskar, na ovoj listi u kategoriji za najbolji strani film našlo se i izuzetno ostvarenje "Io, Capitano" Matea Garonea, a ovu izuzetnu vest slavni italijanski reditelj saznao je dolazeći na Mećavnik, gde mu je na otvaranju 17. festivala Kustendorf Emir Kusturica večeras svečano uručio nagradu "Drvo života".
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Počeo 17. festival Kustendorf na Mokroj Gori: Na otvaranju "Ja, kapetan" Matea Garonea, kome je uručena nagrada "Drvo života"

Izvor: Blic, 24.Jan.2024, 12:43

Moto ovogodišnjeg Kustendorf festivala je „Not surveillance, cinematography“ (Ne nadzor, nego kinematografija), te je sledeći ovu poruku veličanstveni Emir Kusturica, koji je dva puta bio pobednik u Kanu (što je retkost i za francuske reditelje, a kamoli za jednog iz Srbije) i on je i ovom prilikom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.