U Sloveniji dva nova slučaja zaraze, novo ublažavanje mera od ponedeljka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 12:31

U Sloveniji dva nova slučaja zaraze, novo ublažavanje mera od ponedeljka

U Sloveniji su danas, drugi dan zaredom, potvrđena još dva nova slučaja korona virusa, nakon što su u poslednje dve nedelje bili samo jedan ili nijedan slučaj infekcije dnevno.

Prema poslednjim podacima, ni danas, kao ni juče, nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa ukupan broj preminulih ostaje 108. Ukupan broj zaraženih dostigao je 1.473, prenosi STA.

Sedam obolelih pacijenata nalazi se u bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kojih je dvoje na intenzivnoj nezi. Jedna osoba je puštena danas iz bolnice. Do sada je na korona virus testirano 77.210 osoba.

Novo ublažavanje mera od ponedeljka

U Sloveniji u ponedeljak 1. juna na snagu stupa ublažavanje mera uvedenih zbog epidemije korona virusa, koje podrazumeva otvaranje turističkih objekata i javna okupljanja sa učešćem do 200 ljudi.

Ponovo će moći da rade i teretane i spa-centri, najavio je portparol vlade Jelko Kacin.

Svoja vrata opet će otvoriti svi hoteli bez obzira na veličinu, kao i banjski i zdravstveni centri i bazeni. Samo noćni klubovi i diskoteke ostaju zatvoreni. Prodavnice takođe i dalje neće raditi nedeljom i praznicima.

Nošenje zaštitnih maski više neće biti obaveza, sem za obolele i one koji se brinu o njima, ali ostaje preporuka da se maske nose u cilju zaštite od infekcije i njenog širenja, prenosi STA.

"Niko vas neće juriti, niko vam neće pretiti niti vas kažnjavati. Virus će to uraditi ,ako ga dobijete", rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Milan Krek.

Tokom sledeće nedelje postepeno će se u klupe vratiti i osnovci.

Deca neće morati da nose zaštitne maske, ali se nastavnicima to preporučuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.