STANJE KRITIČNO: U ustanovama i domovima za stare 347 zaraženih od korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 16:58

STANJE KRITIČNO: U ustanovama i domovima za stare 347 zaraženih od korona virusa

Prosustvo Kovida 19 potvrđeno je i u centrima za socijalni rad u Vranju, Sečnju, Leskovcu, Centru za socijalni rad za opštine Žabalj i Titel, kao i centru "Toplica" u Prokuplju

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 269 korisnika i 78 zaposlenih.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvo Kovida 19 potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u gerontološkim centrima u Beogradu (RJ Voždovac i Bežanijska kosa), Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu (RJ Liman i RJ Novo naselje), gerontološkom centru "Srem" u Rumi i Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Subotica.

Takođe, prisustvo korona virusa potvrđeno je u Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, Domskom odeljenju pri centrima za socijalni rad u Brusu i Despotovcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, kao i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

.

Takođe, zaraženih ima i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu, Beogradu, domovima za smeštaj odraslih i starijih "Trem" u Donjem Dušniku (opština Gadžin Han), "Domu Topalović" u Kladovo, "Terza Eta" u Priboju, "Domu Zlatno srce", "Bonaca", "Rea Martia", "Mojsilović plus" i "Altina 2" u Beogradu, kao i Ustanovi za smeštaj i negu starih lica "Nacionalni dom" u Vladimirovcu.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je i u Domu za stara lica "Konak" u Sremskoj Kamenici, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević" u Velikom Popovcu, Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu i Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. Beograd.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 676, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u tim ustanovama je 287, precizira se u saopštenju.

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu" u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga" na Umci i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

To ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada beogradskog Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada".

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama, kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, navodi se u saopštenju.

Podseća se da je ukupan broj ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, od čega je 57 Ustanova za odrasle i starije i 17 Domova za decu i mlade.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji naše zemlje je 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Vranje,   Leskovac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đorđević: Očekujem poboljšanje u domovima u narednim nedeljama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020, 12:06

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je u domovima za stare obolelo ukupno 268 korisnika i 78 zaposlenih, ali da su svi lakši klinički slučajevi...On je za TV Prva rekao i da u narednim nedeljama očekuje poboljšanje situacije..."Naše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.