CIA regrutuje na omiljenoj društvenoj mreži Rusa: Vaše informacije mogu biti vrednije nego što mislite VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 23:18

CIA regrutuje na omiljenoj društvenoj mreži Rusa: "Vaše informacije mogu biti vrednije nego što mislite" VIDEO

CIA se okrenula omiljenoj platformi društvenih medija u Rusiji poznatoj kao Telegram kako bi regrutovala Ruse koji se protive ratu u Ukrajini.

CIA je u ponedeljak uveče objavila video o regrutaciji na ruskom ne samo na Telegramu već i na Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.

"CIA želi da zna istinu o Rusiji i tražimo pouzdane ljude koji znaju i mogu da nam kažu“, navodi se u saopštenju agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz video koji je postavljen na Jutjubu.

"Vaše informacije mogu biti vrednije nego što mislite", poručuje CIA.

Američka obaveštajna agencija preduzela je slične korake prošle godine kada je apelovala na ruske građane razočarane ratom u Ukrajini i predsednika Vladimira Putina pokretanjem kampanje na društvenim mrežama. Ali CIA je sada napravila korak dalje i napravila Telegram kanal pod nazivom "Bezbedno kontaktiranje sa CIA-om".

Prošlogodišnja kampanja CIA-e je za Foks njuz opisana kao "plodna", a vrhunska obaveštajna agencija nastoji da dođe do informacija u brojnim sektorima ruskog društva.

"Da li ste vojni oficir? Da li radite u oblasti obaveštajne službe, diplomatije, nauke, visoke tehnologije ili imate posla sa ljudima koji se ovim bave? Da li imate informacije o ekonomiji ili najvišem rukovodstvu Ruske Federacije? Kontaktirajte nas“, apelovala je CIA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.