TADIĆ: IMPLICITAN ZAHTEV ZA PRIZNANJE KOSOVA

Izvor: Kurir, 15.Dec.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: IMPLICITAN ZAHTEV ZA PRIZNANJE KOSOVA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nikada nije dobila zahtev da eksplicitno prizna nezavisnost Kosova, ali od nekih zemalja Evropske unije dolaze zahtevi da se Srbija odrekne rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija, što predstavlja implicitno priznanje nezavisnosti.

Mi ne možemo na implicitan način da priznamo nezavisnost Kosova. Moramo da tragamo za rešenjem kojim ne prelazimo tu crvenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << liniju, rekao je Tadić novinarima posle obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Beograda.

Tadić je istakao da jedini razlog zbog čega Srbija nije dobila status kandidata na samitu Evropskog saveta to što nije htela da se odrekne rezolucije 1244, koja je, kako je podvukao, jedini međunarodni pravni akt na koji država može da se osloni kako bi pronašla rešenje za pitanje Kosova.

Tadić je ukazao da su incidenti na severu Kosova takođe velika prepreka ka statusu kandidata.

On je rekao da sa liderima EU vodi stalan dijalog i da ih ubeđuje da je Rezolucija SB UN 12 44 donela ne samo mir na Kosovo, već i da predstavlja osnovu za rešenje kosovskog pitanja u budućnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Implicitan zahtev za priznanjem

Izvor: RTS, 15.Dec.2011

Srbija nikada nije dobila zahtev da eksplicitno prizna nezavisnost Kosova, ali neke članice EU traže da se Srbija odrekne Rezolucije 1244, što bi predstavljalo implicitno priznanje nezavisnosti, rekao predsednik Boris Tadić. ..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nikada nije dobila...

Nastavak na RTS...

Tadić: Traženo implicitno priznanje Kosova

Izvor: Mondo, 15.Dec.2011

Predsednik Srbije kaže da Srbija nikada nije dobila zahtev da eksplicitno prizna nezavisnost Kosova, ali od nekih zemalja EU dolaze zahtevi da se Srbija odrekne Rezolucije 1244 UN, što predstavlja implicitno priznanje nezavisnosti.

Nastavak na Mondo...

Implicitan zahtev za priznavanjem

Izvor: RTS, 15.Dec.2011

Srbija nikada nije dobila zahtev da eksplicitno prizna nezavisnost Kosova, ali neke članice EU traže da se Srbija odrekne Rezolucije 1244, što bi predstavljalo implicitno priznavanje nezavisnosti, rekao predsednik Boris Tadić.

Nastavak na RTS...

Tadić večeras u Beču sa Hajncom Fišerom

Izvor: Blic, 15.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće večeras u Beču s predsednikom Austrije Hajncom Fišerom, potvrđeno je agenciji Beta u Tadićevom kabinetu...Tadić je ranije danas, obilazeći radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, najavio da putuje u Beč i da će nastaviti razgovore sa evropskim...

Nastavak na Blic...

Dežer: Priznanje Kosova nije tema dijaloga

Izvor: Blic, 15.Dec.2011

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas da priznanje nezavisnosti Kosova nije tema dijaloga Beograda i Prištine, već je regionalna inkluzija deo debate...Dežer je, na okruglom stolu o ekonomskom uticaju nedobijanja statusa kandidata za Srbiju, podsetio da pet članica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.