Uživo: Srbija - Hrvatska, više od igre (20:15h)

Izvor: Blic, 27.Jan.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Srbija - Hrvatska, više od igre (20:15h)

Rukometna reprezentacija Srbije od 20 časova i 15 minuta igra u Beogradskoj areni sa Hrvatskom polufinalni meč Evropskog prvenstva, a zbivanja sa tog susreta, i svega što ovaj meč prati, možete iz minuta u minut pratiti uz blog uživo na Blicsport.rs.

19:49 - Atmosfera sve bolja

Nekoliko desetina hrvatskih navijača nalazi se u vrhu gornjeg ruba tribina Beogradske arene. Okruženi su jakim policijskim obezbeđenjem, ali to ne smeta ostatku publike da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napravi sjajnu atmosferu. Tu su i trubači, pesma se ori, a za sada incidenata nema. Neka tako i ostane.

19:47 - "Troznak" na prvenstvima sveta

Naspram Evropskih prvenstava, na kojima vodimo sa 2:1 u pobedama, na šampionatima sveta svako ima o pojedan trijumf, uz jedan nerešen ishod.

Prvi meč su naši dobili 1999. u osmini finala u Egiptu sa 30:23 (SRJ potom uzela bronzu, Hrvati završili deseti), potom je 2005. u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Tunisu Hrvatska pobedila sa 24:23 (njima je na kraju pripalo srebro, naši su bili peti), a poslednji meč odigran je 2011. u Švedskoj. Do tog rezultata 24:24 na takmičenju na kome su Hrvati bili peti, a srpski rukometaši deseti, stiglo se uz sedam golova Nikčevića, pet Vujina i četiri Ilića, odnosno osam golova Vorija, sedam Zrnića i četiri Balića.

19:45 - Poslednji meč na EP - naš prvi poraz na EP

Poslednji dosadašnji međusobni duel na Evropskom prvenstvu pripao je Hrvatima, koji su uz devet golova Šprema i osam Balića pobedili 2006. u Švajcarskoj sa 34:30.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore, za koju je Momir Ilić u tom meču druge faze dao pet golova, na kraju je bila deveta, a Hrvati četvrti.

19:43 - Lekcija komšijama - pre deset godina

Naredni susret na prvenstvima Evrope ove selekcije odigrale su 25. januara 2002, u Švedskoj.

Pre deset godina, Hrvati u doživeli najteži poraz u međusobnim duelima: bilo je 34:42, a da to bude dodatno bolno po komšije, našim rukometašima je taj trijumf bio jedini na šampionatu. SRJ je na kraju bila deseta, jer nije prebrodila drugu fazu, a Hrvati su završili takmičenje na poslednjem mestu.

19:41 - Prvo pa muško - pobeda!

Prvi meč naši i hrvatski rukometaši odigrali su 28. maja 1996. na Evropskom prvenstvu u Španiji. Bio je to dvoboj koji je odlučivao ko će otići u polufinale, a tadašnja selekcija Savezne republike Jugoslavije izvojevala je veliki trijumf, 27:24.

Posle tog uspeha, naši reprezentativci su ušli u doigravanje za medalje, a takmičenje su završili na trećem mestu. Evo kako je protekla završnica tog istorijskog susreta uz komentar pokojnog kolege sa RTS-a, Srđana Kneževića:

Miodrag Petak, 27. 01. 2012. 19:40

Neregistrovan Korisnik

Ljudi moji, kakva bruka i sramota, evo me u beogradskoj areni i samo gledam šta se dešava sa oko 1000 srpskih navijača koji su kupili ulaznice za zapadnu tribinu, galerija, ulazi 428 i 429 gde su sada smestili hrvatske navijače od kojih su većina ušli bez ulaznica. Naše ljude su oterali i utakmica Danska - Španija im protiče (mada nebitna) u traženju slobodnog mesta koga ima samo na stepenicama. Na koje god slobodno sedište sednu, uvek dođe neko sa svojim ulaznicama, i tako već sat vremena se vrte u krug. Jel znate kada bi hrvati u svojoj zemlji uradili ovo svojim navijačima zbog bilo kojih drugih navijača bilo koje nacionalnosti, a kamoli srpskih. Odgovor znate. Koja beda!

19:39 - Tužilac i sudija za prekršaje u Areni

Ukoliko bude bilo kakvih incidenata u sada već ispunjenoj Areni (osim 5.000 praznih mesta, za koje nisu prodavane karte iz bezbedonosnih razloga), odmah će moći da reaguju tužilac i sudija za prekršaje koji su takođe na mestu održavanja ovog meča.

19:35 - Danci prvi finalisti

Danska je prvi finalista prvenstva Evrope. Iako su u drugu fazu šampionata ušli bez prenetog boda iz prve runde, vicešampioni sveta su zaređali sa trijumfima, a u polufinalu su pobedili Španiju sa 25:24, o čemu više možete pročitati ovde.

19:34 - Dobrodošli!

Dobro veče i dobrodošli na Blicsport.rs prenos uživo polufinalnog susreta Srbija - Hrvatska koji se na Evropskom prvenstvu u rukometu igra u Beogradskoj areni od 20 časova i 15 minuta.

Ovaj susret je sedmi međusobni od raspada SFRJ, a iako su Hrvati uspevali da postanu prvaci sveta i Olimpijskih igara, u pobedama su uspešniji naši: vode sa 3:2, uz jedan nerešen rezultat. Dok čekamo da polufinale u Areni počne, da se prisetimo dosadašnjih duela kroz naše naredne unose u ovaj blog, a vas podsećamo da komentare koje nam pošaljete, baš kao i poruke na Tviteru koje sadrže #rukomet - možemo da ubacimo u naše izveštavanje uživo!

Povezane vesti: Arena se sprema za hrvatske navijače, odvojen prostor od 2.000 mesta Zagrevanje: Put Srbije i Hrvatske do polufinala /video/ Hrvatski mediji: Stiže 300 "Bed blu bojsa", "Torcida" ne dolazi Anketa: Ko će i kojim rezultatom pobediti u meču Srbija - Hrvatska? Balić: Ovo je možda najveća utakmica protiv Srbije u svim sportovima
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.