Spektakl u Areni – Partizan protiv Panatinaikosa; Real Madrid ili Barselona?

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 08:35

Spektakl u Areni – Partizan protiv Panatinaikosa; Real Madrid ili Barselona?

Košarkaši Partizana u petak od 20 časova i 30 minuta dočekuje Panatinaikos u beogradskoj "Štark Areni".

Partizan je u prošlom kolu na gostovanju Monaku obezbedio plasman u Top 8 Evrolige, a u poslednjem kolu regularnog dela dočekuje Panatinaikos.

Crno-beli su slavili u Atini, a PAO dolazi u Beograd bez Parisa Lija i Meta Tomasa i jasno je da je Partizan favorit u ovom meču.

Košarkaš Panatinaikosa i kapiten Poljske Mateuš Ponitka objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je koliko težak duel ih zapravo očekuje:

"Tužni smo, jer niko od nas nije očekivao ovako lošu sezonu. Imamo još jednu utakmicu i nadam se da možemo da pokažemo da smo zaslužili više. Borićemo se i nadam se da možemo da iznenadimo Partizan. Idemo u Beograd, koji je 'vruć' teren za timove u Evroligi, pošto će na tribinama biti više od 20.000 navijača. Ne znam šta može više od toga da me motiviše. U takvom ambijentu, bićemo silno motivisani da se takmičimo sa Partizanom", rekao je Mateuš Ponitka.

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da njegovi igrači Panatinaikos shvataju maksimalno ozbiljno:

""Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali", istakao je Obradović za klupski sajt.

Situacija je kristalno jasna: Partizan može da igra protiv Real Madrida ili Barselone.

Ukoliko "Parni valjak" pobedi Panatinaikos, biće šesti i ide na trećeplasiranu ekipu. Barselona će se tu dosta pitati, jer će u slučaju pobede biti druga i ići na sedmoplasirani Fenerbahče.

U slučaju poraza, bili bi treći i "odabrali" da igraju protiv Partizana. Ako Partizan izgubi, biće sedmi i ići na drugoplasirani tim. Sve je jasno, Partizanov naredni protivnik zavisiće od ishoda utakmice Barselone i Valensije.

Mediji u španskoj Kataloniji pišu da postoji šansa da Šarunas Jasikevičijus odmori neke bitne igrače protiv Valensije i svesno izbegne Fenerbahče i ode na Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena,   Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.