Sud doneo oslobađajuću presudu! Sin Bate Živojinovića, posle 10 godina, može da se vrati u Srbiju!

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud doneo oslobađajuću presudu! Sin Bate Živojinovića, posle 10 godina, može da se vrati u Srbiju!

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu oslobodilo je krajem prošle nedelje Miljka Živojinovića, sina čuvenog glumca, sada pokojnog Velimira Bate Živojinovića za krivično delo zloupotreba položaja.

Istovremeno, njegovi branioci su Apelacionom sudu podneli žalbe na izrečenu presudu od četiri godine zatvora u drugom predmetu, "stečajna mafija", pa i u ovom slučaju očekuju oslobađajuću odluku suda. To znači da bi Živojinović uskoro, posle deset godina, mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da se vrati u Srbiju i Beograd, pišu "Večernje novosti".

Kako "Novosti" saznaju", u Specijalnom sudu odluka o tome da ovaj sud nije "funkcionalno nadležan" za predmet protiv Živojinovića zbog navodne zloupotrebe položaja iz 2008. u Specijalnom sudu doneta je 10. maja ove godine. Već narednog dana odluka je osvanula na oglasnoj tabli suda, a upućena je i svim strankama u postupku.

Nove izmene i dopune Zakona o sudijama, evo šta se menja!

Podsetimo, protiv sina velikog glumca je podneta optužnica za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica, dok je bio stečajni upravnik "Rada". U procesu poznatom kao "stečajna mafija", posle deset godina suđenja, osuđen je na pet godina robije. Apelacioni sud ga je, međutim, 2015. oslobodio krivice, i ukinuo poternicu za njim.

FOTO: Pixabay/Ilustracija

Međutim, dva dana kasnije, bivši stečajni upravnik GP "Rad" je optužen za još jedno krivično delo zloupotrebe položaja, pa je poternica protiv njega ponovo aktivirana.

Suđenje je ponovljeno i 12. aprila, doneta je nova presuda Specijalnog suda, po kojoj je Živojinović, koji živi u Parizu i kojem se svo vreme sudilo u odsustvu, osuđen na četiri godine zatvora i obavezu da GP "Rad" u stečaju plati na ime imovinsko-pravnog zahteva iznos od 12.229.190 dinara u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

"Iznenađen sam presudom i to posle toliko godina. Smatram da ova presuda vređa zdrav razum", bilo je sve što je Živojinović prokomentarisao u javnosti.

Njegovi advokati su, međutim, presavili tabak i uložili žalbu na ovu sudsku odluku.

"Sigurni smo da će Apelacioni sud dobro sagledati sve dokaze i ukinuti i ovu presudu" kaže Živojinovićev branilac, advokat Aleksandar Lojpur.

"Ako je prvobitna presuda ukinuta tek sada, kada se Specijalni sud oglasio nenadležnim za još jedno delo, nema osnova za Živojinovićevo krivično gonjenje."

ISTRAGA I OKO POREZA

Advokat smatra da bi nakon svega što se dogodilo, trebalo očekivati da poternica za Živojinovićem bude ukinuta i da se on vrati u Srbiju. Advokat Lojpur objašnjava:

"Protiv Živojinovića se u Prvom osnovnom sudu vodi istraga za utaju poreza i sad će, pretpostavljam, pred Višim sudom započeti istraga koju je odbio Specijalni sud. Procesi mogu da se odvijaju kao i u svim drugim slučajevima, te nema razloga da se mom klijentu ne ukine poternica i omogući da, sa slobode, aktivno učestvuje u njima, jer ga niko do sada nikad nije ni saslušavao."

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Bata Živojinović

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.