Izvor: Blic, 23.Maj.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAMO ĆU DA VAS GLEDAM" Ovako je govorio Bata Živojinović

Danas je u Beogradu u 82-oj godini života preminuo veliki Velimir Bata Živoinović. „Ma možemo da krenemo i od smrti, pa dalje, ako hoćeš“, govorio je Bata.

Šta će tamo da bude  na onom svetu? Hoće li i tamo biti popularan kao i ovde? Prosto je nemoguće da 347 filmova nestane posle Bate. I posle Bate živeće Valter i još mnogo, mnogo likova.

Glumio je i heroje i zlikovce. Tokom '60-tih i '70-tih se ustoličio kao jedna od najvećih zvezda bivše Jugoslavije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kasnije se dokazao i u drugim žanrovima, a svaki njegov film ili serija bili su popularni, a njegove replike kultne.

Bavio se i politikom i čak pet puta je biran za narodnog poslanika. Iako je dobio mnoga priznanja, najveća nagrada mu je što su ga ljudi voleli. Glumio je u partizanskim filmovima i bio prijatelj sa Josipom Brozom. Nakon sukoba u kojem je bio sa Borisom Dvornikom, dvojica prijatelja su se pomirila putem video linka 2006. godine kada se Bata oporavljao od operacije srca. Tada je svom prijatelju poručio: „Ja bih ti dao svoje srce da ono nešto vredi“.

Nakon dva moždana udara na Kubi je uspešno zalečio gangrenu, ali na žalost ovu poslednju bitku nije dobio.

Bez obzira na svoju veličinu, dve želje su mu ostale neispunjene: da se u crkvi venča sa svojom suprugom Lulom i da poslednji put vidi sina Miljka.
Pogledaj vesti o: Bata Živojinović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.