Preminuo Bata Živojinović

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2016, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Bata Živojinović

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu.

Koji dan pre vaskršnjih i prvomajskih praznika, zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo. Upućen je u bolnicu "Sveti Sava", gde su ga lekari, posle teškog moždanog udara, pre četiri godine, pridigli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i posle oporavka u Selters banji procenili da mu je gotovo isto tako lekovita kućna nega. Bio je pod svakodnevnim nadozorom lekarskog tima.

Pre ovog moždanog udara, Bati je 2006. popustilo srce. Bila je to godina posle optužbi da mu je sin Miljko jedan od onih iz "stečajne mafije". Usledili su pritisci, svedočenja... Sudarao se Bata sa dotad neviđenom harangom na njegovog sina.

Tako je počelo urušavanje Batinog zdravlja. Srčani, a potom moždani udar, pa gangrena koju je pokušavao da izleči na Kubi. I sve bi, posle ovog lečenja, moguće je, bilo na zdravlje, da se Bata 2014. godine nije povredio na snimanju filma "Led". To je, veruju lekari, "preseklo" dobijenu protivgangrenoznu terapiju. Bolest je podmuklo napredovala - do ovih dana, kada je stručni tim kardiovaskularne bolnice "Dedinje", uz saglasnost porodice, odlučio, krajem protekle nedelje, da Bati amputira deo leve noge i pokuša da mu produži život.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zbogom, legendo: Preminuo Bata Živojinović

Izvor: Story, 23.Maj.2016

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici Sveti Sava u Beogradu.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.