Vučić danas sa Angelom Merkel

Izvor: RTS, 13.Apr.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas sa Angelom Merkel

Na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel, predsednik Srbije boravi u Berlinu. To je njihov 12. susret do sada, a drugi za mesec i po dana. Sa kancelarkom će imati radni ručak, a Kosovo i Metohija i odnosi Beograda i Prištine su jedna od glavnih tema razgovora za koje je predsednik pre odlaska rekao da očekuje da neće biti laki.
Iz Kabineta kancelarke Angele Merkel najavljeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su na dnevnom redu bilateralni odnosi, evropska i regionalna pitanja, kao i ekonomska saradnja.

Očekuje se da će u fokusu razgovora biti Kosovo i Metohija, pokretanje dijaloga Beograda i Prištine sa mrtve tačke, kao i sprovođenje Briselskog sporazuma.
Ovi učestali susreti predsednika Srbije i nemačke kancelarke su, prema oceni poznavalaca prilika, dokaz da između dvoje zvaničnika postoji kredibilan odnos poverenja i da je to dobar signal za evropsku budućnost Srbije.
U nastavku diplomatske ofanzive, Vučić će o rešavanju kosovskog problema razgovarati i sa drugim evropskim i svetskim liderima, a prva stanica je Nemačka kao najvažnija i najmoćnija zemlja EU.
Predsednik je, dan pred posetu Nemačkoj, izjavio da razgovori neće biti laki i dodao da stalno razmišlja o tome šta i na koji način da kaže kancelarki Merkel, a u cilju da se pozicija Srbije unekoliko popravi, poboljša.
"Ali oni su velika sila, mi smo mali, da li ću uspeti... ne znam", rekao je Vučić.
Svaki susret predsednik Vučić iskoristi da razgovara sa kancelarkom o novim nemačkim investicijama u Srbiji, te će se danas u Berlinu razgovarati i o ekonomskoj saradnji.
Nemačka je jedan od naših najvećih investitora i najznačajniji spoljno-trgovinski partner. Robna razmena je prošle godine iznosila 4,4 milijarde evra, a nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 44.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić se sastaje sa Angelom Merkel

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel a jedna od ključnih tema, kako se očekuje biće Kosovo.   Iz kabineta nemačke kancelarke saopšteno je da će teme sastanka sa Vučićem, tokom radnog ručka, biti bilateralni odnosi, regionalna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.