Izvor: Blic, 20.Jul.2020, 11:36

"Evropa mora da se okrene sebi, prošli su dani kada smo sedeli i puštali AMERIČKE BOMBARDERE DA VODE NAŠE INTERESE"

Političari koji ne znaju šta da rade kada se suoče sa novim ili teškim okolnostima često posežu za praznim frazama. Čini se da je to slučaj sa Evropom i njenim promenljivim odnosima sa Sjedinjenim Državama. Na primer, nemačka kancelarka Angela Merkel sada tvrdi da transatlantski odnosi zahtevaju „temeljno“ preispitivanje, a nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas insistira na tome da postoji „hitna potreba za akcijom“. Ali šta to znači? Gde su konkretni predlozi u kojima se precizira šta bi takva akcija trebalo da podrazumeva?
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mas: Moramo da razgovaramo sa Rusijom, ali da istovremeno sledimo jasne principe

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 09:39

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas izjavio je da je Evropi potrebna Rusija i da je neophodno komunicirati s njom, ali uz poštovanje jasnih principa. „Odnosi sa Rusijom ne znače samo sankcije i njihovo produžavanje. Evropi je Rusija potrebna kako bi se, na primer, rešili različiti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.