Mas: Moramo da razgovaramo sa Rusijom, ali da istovremeno sledimo jasne principe

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 09:39

Mas: Moramo da razgovaramo sa Rusijom, ali da istovremeno sledimo jasne principe

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas izjavio je da je Evropi potrebna Rusija i da je neophodno komunicirati s njom, ali uz poštovanje jasnih principa. „Odnosi sa Rusijom ne znače samo sankcije i njihovo produžavanje. Evropi je Rusija potrebna kako bi se, na primer, rešili različiti sukobi poput onih koji se trenutno odvijaju u Siriji i Libiji. Moramo da razgovaramo sa Rusijom, ali da istovremeno sledimo jasne principe“, rekao je Mas na konferenciji za novinare u Talinu nakon sastanka sa ministrima inostranih poslova baltičkih zemalja. Ministar je istakao važnost jedinstva Evropske unije i potrebu usaglašavanja u spoljnoj politici. „Vidimo u Evropskoj uniji kako Kina i drugi pokušavaju da podele evropske zemlje i da sarađuju sa svakom ponaosob, ali bismo želeli da stvorimo zajednički front", istakao je Mas. On je dodao da će Nemačka, koja sada predsedava u EU, održati konferenciju ministara spoljnih poslova EU na tu temu krajem avgusta.
„Diskutovaćemo o tome kako da ojačamo spoljnu politiku EU, kako bismo postali ravnopravan partner za Kinu i SAD, a ne lopta na igralištu. Zajednička spoljna politika EU je važna za nas“, rekao je Mas.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.