Nepristojna ponuda za ruskog ambasadora; Moskva besna

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 11:37

"Nepristojna ponuda" za ruskog ambasadora; Moskva besna

Moskva -- Očigledna provokacija Poljske prema ruskom ambasadoru u Varšavi Sergeju Andrejevu predstavlja kršenje pravila diplomatske komunikacije, izjavila je Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je navela da je ambasador Andrejev juče pozvan u poljsko Ministarstvo inostranih poslova, gde mu je jedan visokorangirani diplomata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudio, u zamenu za određenu vrstu pomoći poljskih zvaničnika, da javno govori protiv specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Takođe, kako navodi Marija Zaharova, ruskom ambasadoru je nuđeno da se potpuno distancira od političkog kursa svoje zemlje.

Zaharova je naglasila da to pokazuje da poljsko Ministarstvo inostranih poslova ne poštuje norme profesionalne etike.

Ruski ambasador je odgovorio da ne želi da gubi vreme i izrazio je svoj stav o razvoju situacije u Ukrajini, istakla je Zaharova, preneo je Tas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.