LSV: Ruski ambasador opet deli lekcije

Izvor: RTS, 01.Apr.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Ruski ambasador opet deli lekcije

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić kaže da se ambasador Rusije Aleksandar Čepurin meša u unutrašnje stvari Srbije.

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine optužio je ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina da deli lekcije Srbiji i meša se u njene unutrašnje stvari.

Čepurin je u nedelju u Kosovskoj Mitrovici rekao da Srbija treba da se priključi životnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snazi Rusije" i dodao da "Evropska unija ne može da joj obezbedi brz ekonomski razvoj".

"Ono što Čepurin nije rekao jeste to da je EU od 2000. godine donirala Srbiji oko 2,5 milijarde evra, a kada se tome dodaju i donacije zemalja članica, dolazi se do sume od pet milijardi. Od Rusije nije stigla ni rublja", navodi Stojšić u pisanoj izjavi.

Stojšić kaže da je Srbija u 2012. godini najveći izvoz ostvarila na tržištu Nemačke, dok je najveći uvoz bio iz Ruske Federacije.

"Sa druge strane, 'brz ekonomski razvoj' iz ugla ambasadora Čepurina verovatno se odnosi na to da Ruska Federacija kupuje velika strateška preduzeća poput NIS-a ispod svake realne cene i da nam prodaju naš gas po ceni kao da stiže iz Kazahstana", rekao je Stojšić.

Stojšić kaže i da "ruska pomoć koja je tokom bombardovanja 1999. godine krenula ka Srbiji - još nije stigla".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Ruski ambasador ponižava Srbiju

Izvor: Press, 01.Apr.2013

 “Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan”, naveo je Stojšić u saopštenju.    . Ambasador Čepurin...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.