LSV: Ruski ambasador ponižava Srbiju

Izvor: Press, 01.Apr.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Ruski ambasador ponižava Srbiju

 “Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan”, naveo je Stojšić u saopštenju.    
Ambasador Čepurin otišao je toliko daleko da je u nedelju (u Kosovskoj Mitrovici) naglas rekao da Srbija treba da se “priključi životnoj snazi Rusije” i otvoreno agituje protiv evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << integracija, uz napomenu kako “Evropska unija ne može da joj obezbedi brz ekonomski razvoj”, navodi Stojšić.
Ono što čepurin nije rekao jeste to da je EU od 2000. godine donirala Srbiji oko 2,5 milijarde evra, a kada se tome dodaju i donacije zemalja članica, dolazi se do sume od pet milijardi, navodi Stojšić i dodaje da "od Rusije nije stigla ni rublja".
Potpredsednik LSV kaže i da je Srbija u 2012. godini najveći izvoz, vredan 1,32 milijarde dolara, ostvarila na tržištu Nemačke, dok je najveći uvoz bio iz Ruske Federacije, vredan 2,08 milijardi dolara.
Sa druge strane, dodaje se u saopštenju, "brz ekonomski razvoj iz ugla ambasadora čepurina verovatno se odnosi na to da Ruska Federacija kupuje velika strateška preduzeća poput NIS-a (vojvodjanskog Naftagasa) po našoj zemlji ispod svake realne cene i da nam prodaju naš gas po ceni kao da stiže iz Kazahstana".
“Što se tiče obećanja koja je Konuzinov imenjak i naslednik Čepurin davao Srbima i u severnom delu Kosovske Mitrovice, da će ‘Rusija učiniti sve’ kako bi pomogli Srbe u učvršćivanju njihovih interesa, podsetićemo ih samo da ruska pomoć koja je tokom bombardovanja 1999. godine krenula ka Srbiji - još nije stigla”, naveo je potpredsednik LSV u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Aleksandar Konuzin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV:Ruski ambasador ponižava Srbiju

Izvor: Mondo, 01.Apr.2013

LSV smatra da ruski ambasador agituje protiv evropskih integracija Srbije...Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin ponižava Srbiju i otvoreno agituje protiv evropskih integracija naše zemlje, smatra potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Đorđe Stojšić..."Da je, kao...

Nastavak na Mondo...

LSV: Čepurin ponižava Srbiju

Izvor: Blic, 01.Apr.2013

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin ponizio je Srbiju rekavši da treba da se priključi životnoj snazi Rusije, izjavio je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić...Prema njegovim rečima, do toga ne bi došlo da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.