Gradjani više za reforme nego za EU

Izvor: Beta, 08.Jul.2011, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradjani više za reforme nego za EU

BEOGRAD, 8. jula 2011. (Beta) - Smanjuje se broj gradjana Srbije koji su za ulazak zemlje u Evropsku uniju, ali raste podrška reformama koje zahteva Evropska unija, pokazalo je istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije.

Prema tom istraživanju čiji je rezultat objavljen u petak, ako bi sutra bio referendum o ulasku Srbije u EU, 53 odsto gradjana bi se izjasnilo "Za", a 24 odsto bi bilo "Protiv".

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da su stavovi gradjana o evro-integraciji "mnogo zreliji i racionalniji" nego ranije.

Istraživanje je pokazalo i da 45 odsto sebe smatra pre svega gradjaninom Srbije, a samo sedam odsto sebe najpre smatra gradjanima Evrope.

Na pitanje šta će Srbiji doneti status kandidata za prijem u EU, 38 odsto smatra da će to značiti bolji život i nova radna mesta, a 21 odsto smatra da neće doneti ništa dobro.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delević: Podrška građana članstvu u EU manja nego ranije

Izvor: Blic, 08.Jul.2011

Podrška građana članstvu Srbije u Evropskoj uniji manja je nego ranije, jer sada njih 53 odsto podržava učlanjene, ali raste procenat podrške reformamama koje se sprovode u procesu približavanja Uniji, izjavila je danas Milica Delević, direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije...Istraživanja,...

Nastavak na Blic...

Ne bismo u EU, ali hoćemo evropske reforme

Izvor: Mondo, 08.Jul.2011

Smanjuje se broj građana Srbije koji su za ulazak zemlje u Evropsku uniju, ali istovremeno raste podrška reformama koje zahteva Evropska unija, pokazalo je istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije.

Nastavak na Mondo...

Smanjuje se podrška građana EU, ali raste za reforme

Izvor: TvojPortal.com, 08.Jul.2011

/press online/ Smanjuje se broj građana Srbije koji su za ulazak zemlje u Evropsku uniju, ali istovremeno raste podrška reformama koje zahteva Evropska unija, pokazalo je istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije. . . Prema tom istraživanju čiji je rezultat objavljen danas, ako...

Nastavak na TvojPortal.com...

Sporazum o slanju predstavnika u Brisel

Izvor: Beta, 08.Jul.2011

BEOGRAD, 8. jula 2011. (Beta) - Sporazum o upućivanju predstavnika Kancelarije za evropske integracije u misiju Srbije pri EU u Briselu potpisan je u petak u Beogradu, uz ocenu da će to ubrzati evropske integracije Srbije i izgradnju evropskog društva...Sporazum su potpisali ministar spoljnih poslova...

Nastavak na Beta...

Građani za reforme

Izvor: Danas, 08.Jul.2011

Broj građana Srbije koji se zalažu za ulazak zemlje u Evropsku uniju najmanji je za proteklih deset godina, pokazalo je je istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije, obavljeno krajem juna na uzorku od 1.017 punoletnih ispitanika.

Nastavak na Danas...

DELEVIĆ: EVROPA JE KAO KLAUDIJA ŠIFER!

Izvor: Kurir, 09.Jul.2011, 09:42

BEOGRAD - Srbima su potrebne reforme, ne zbog Evropske unije, već zbog nas samih. Ovo, prema istraživanju Kancelarije za evropske integracije, smatra 85 odsto građana Srbije..BEOGRAD - Srbima su potrebne reforme, ne zbog Evropske unije, već zbog nas samih. Ovo, prema istraživanju Kancelarije za...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.