Smanjuje se podrška građana EU, ali raste za reforme

Izvor: TvojPortal.com, 08.Jul.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjuje se podrška građana EU, ali raste za reforme

/press online/ Smanjuje se broj građana Srbije koji su za ulazak zemlje u Evropsku uniju, ali istovremeno raste podrška reformama koje zahteva Evropska unija, pokazalo je istraživanje vladine Kancelarije za evropske integracije


Prema tom istraživanju čiji je rezultat objavljen danas, ako bi sutra bio referendum o ulasku Srbije u EU, 53 odsto građana bi se izjasnilo "Za", 24 odsto bi bilo "Protiv", 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << odsto ne bi glasalo, a četiri odsto nije želelo da odgovori na to pitanje.
Istraživanje, obavljeno krajem juna među 1.017 ispitanika starijih od 18 godina, pokazalo je da 85 odsto smatra da bi reforme koje od Srbije zahteva Evropska unija trebalo sprovesti ne zbog u EU, već radi stvaranja boljih uslova za život u Srbiji.
Najveći broj građana - 38 odsto, smatra da je korupcija najveći problem Srbije i da su reforme koje bi vodile njenom suzbijanju najznačajnije.
Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da su stavovi građana o evro-integraciji "mnogo zreliji i racionalniji" nego ranije.Ostatak vesti pročitajte na linku

politikaeuSrbijaistrazivanjepada podrska gradjana euraste podrska za reforme

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.