Serena Vilijams: Čast mi je što sam igrala sa budućom najboljom teniserkom sveta

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serena Vilijams: Čast mi je što sam igrala sa budućom najboljom teniserkom sveta

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da njena sunarodnica Medison Kiz ima potencijal da bude najbolja teniserka sveta.

Trenutno prva na svetu plasirala se u finale Australijan opena pobedom nad ekstratalentovanom 19-godišnjakinjom sa 7:6(5), 6:2 koja je do polufinala napravila čudo i, između ostalih, eliminisala Petru Kvitovu i Venus Vilijams.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Čast mi je što sam igrala sa Medison koja može da bude najbolja na svetu. Kako je igrala, mislim da ona sigurno ima potencijal da bude broj jedan i da osvoja grend slemove. Sigurno je moje iskustvo bilo presudno, jer bila sam ranije u takvim situacijama. Podizala sam igru tokom meča i to mi je pomoglo da pobedim", rekla je Serena.

Kiz nije bila među nosiocima u Melburnu i do Australijan opena nikada nije uspela da prođe dalje od trećeg kola najvećih turnira.

"Da li sam razmišljala o tome da se to desi ovde? Ne baš posebno, ali sam srećna što se desilo. Ovo su trenuci koji vas teraju da trenirate još više kada ustanete iz kreveta", kazala je Kiz, koja će od ponedeljka prvi put biti među 20 najboljih teniserki sveta na svetskoj listi.

Za trofej Australijan opena u subotu mlađa od sestara Vilijams igraće protiv Marije Šarapove, koju je dobila u poslednjih 15 susreta od ukupno 18.

"Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro. Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu grend slem turnira, to je sjajno", rekla je Vilijams.

Šarapova je posle pobede nad Makarovom istakla kako smatra da je odigrala dobar meč i da je uradila sve što je trebalo, a prvi put posle 11 godina za titulu u Melburnu igraće prva i druga teniserka sveta.

"Jako sam srećna. Bila sam fokusirana, mislim da je to bilo ključno. Kada igrate protiv nezgodne teniserke morate da budete koncentrisani. Znala sam da ume da igra ravno, duboko. Morala sam u prvih nekoliko gemova da jurim rezultat, preživela sam to i tako skinula pritisak sa sebe", rekla je Ruskinja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.