Pobeda Viljareala, remi Šahtjora i Sevilje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Viljareala, remi Šahtjora i Sevilje

Fudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom stadionu Liverpul sa 1:0, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa.

Jedini gol na El Madrigalu postigao je Adrijan Lopes u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih prilika a prva takva viđena je u 46. minutu kada je Sedrik Bakambu posle kornera, glavom zahvatio loptu, koja je udarila u stativu.

Liverpul je ozbiljno zapretio u 65. minutu kada se Firmino oslobodio čuvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i šutirao, a golman Viljarela Serhio Asenjo dobro je odbranio i skrenuo loptu u stativu.

U 87. minutu Bakambu je pobegao odbrani Liverpula i dobro šutirao, ali je golman "crvenih" Simon Minjole izbacio loptu u korner. Minut kasnije Liverpul je krenuo u kontranapad, Alberto Moreno je povukao, ušao u šesnaesterac, ali je šutirao preko gola.

Viljareal je to kaznio i postigao gol u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Bruno Sorijano je poslao dugu loptu do Denisa Suaresa, on je centrirao pred gol do Adrijana Lopesa, kome nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

To je prvi poraz trenera Jirgena Klopa u Ligi Evropa otkako je preuzeo Liverpul.

U drugoj utakmici polufinala Šahtjor je večeras u Lavovu kao domaćin odigrao nerešeno 2:2 sa braniocem trofeja Seviljom.

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evropa Sevilja povela je u šestom minutu golom Vitola, kada je posle asistencije Kevina Gameira poslao loptu kroz noge golmana ukrajinskog tima.

Šahtjor je izjednačio u 23. minutu preko Marlosa Romera posle dobrog dodavanja i duge lopte Jaroslava Rakitskija. Ukrajinci su poveli u 35. minutu posle dobre akcije Marlosa, koji je prošao Evera Benegu i centrirao pred gol Sevilje, gde je sa tri metra Taras Stepanenko glavom loptu poslao u mrežu.

Sevilja je izjednačila u 82. minutu golom Gameira iz jedanaesterca, što je bio njegov četvrti gol u poslednje četiri utakmice u Ligi Evropa. Prethodno penal je dosuđen posle duela Marijana Fereire i Vitola u šesnaestercu.

Revanš utakmice igraće se 5. maja u Sevilji i Liverpulu.

Klop: Ništa nije gotovo

Trener Liverpula Jirgen Klop ocenio je da njegova ekipa i dalje ima šansu da se plasira u finale Lige Evropa, uprkos porazu od 0:1 u prvoj utakmici polufinala od Viljareala.

"Da budem iskren, ovo je tek prvi meč polufinala. Moja prva misao je bila 'Izvinite, ali još nije gotovo. Vi tek treba da dođete na Enfild, a mi ćemo biti spremni", rekao je Klop posle sinoćne utakmice.

"Mi sada moramo da pronađemo rešenja za neke situacije, ali sam već video da smo na dobrom putu. Video sam dosta stvari koje su pokazale da mi to možemo, a pogotovo uz pomoć punog Enfilda", rekao je Klop i izrazio nadu da javnost revanš meč protiv Viljareala neće upoređivati sa utakmicom protiv Borusije Dortmund.

"Svašta je moguće kada gubite 0:1. To nije najveća prednost na svetu. Viljareal sada zna mnogo više o nama i verujem da nas poštuju", dodao je on.

Viljareal je do pobede došao posle jednog kontra napada u 92. minutu, a trener španske ekipe Marselinjo ocenio je da je ovaj put njegov tim imao sreću, ali da je ipak zasluženo pobedio.

"Do poslednjeg sudijskog zvižduka se svašta može dogoditi, a ovja put smo mi imali sreće i postigli gol. Izborili smo se za dobar rezultat, ali ne znamo da li će nam to biti dovoljno za plasman u finale. Ovo nije nefer rezultat i nismo nezasluženo pobedili Liverpul", rekao je Marselinjo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.