Tipsarević: Česi su favoriti protiv nas i to zbog publike

Izvor: Blic, 30.Mar.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević: Česi su favoriti protiv nas i to zbog publike

Reprezentativac Srbije u tenisu Janko Tipsarević ocenio je da su Česi u maloj prednosti pred četvrtfinalni duel te dve selekcije u Dejvis kupu, pošto će se mečevi igrati u "O2 areni" u Pragu.

"Mislim da su šanse 60:40 odsto u korist Češke, pošto su oni domaćini. Prednost im dajem samo zbog publike", rekao je Tipsarević pred duel koji će se igrati od 6. do 8. aprila.

On je istakao da obožava da igra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mečeve Dejvis kupa.

"Ne želim da potcenjujem druge turnire, posebno ne Majami, Vimbldon i Monte Karlo koji su mi omiljeni, ali uvek jedva čekam da počne Dejvis kup", rekao je deveti igrač na svetskoj rang listi.

"Tenis je individualan sport, a igrati za tim je neverovatno dobro. Volim svoju zemlju, ali u Dejvis kupu posebno uživam zbog saigrača iz reprezentacije. Ne mogu da obećam da bih igrao u slučaju da se ne slažem sa nekim iz tima. Odlična atmosfera je verovatno jedan od razloga zašto dobro igram u Dejvis kupu", dodao je Tipsarević.

On je ocenio da igranje za nacionalni tim nosi određeni pritisak.

"S jedne strane osećate pritisak jer ne igrate samo za sebe već predstavljate i svoju zemlju, a s druge postoji olakašavajuća okolnost pošto su tu Novak (Đoković), Viktor (Troicki) ili neko treći da isprave vaše greške ako zabrljate", rekao je Tipsarević.

Reprezentacija Srbije će protiv Češke igrati bez najboljeg igrača na svetu Novaka Đokovića, koji je ranije kazao da želi da sačuva svežinu za Otvoreno prvenstvo Francuske - Rolan Garos.

"Nemamo mnogo igrača, ali oni koje imamo su kroz godine pokazali da mogu da igraju na bilo kojoj podlozi i zato smatram da je Srbija jedan od najopasnijih timova", zaključio je Tipsarević.

Povezane vesti: Janko i Viktor predvode Srbiju protiv Češke, Novak odmara Tipsarević: Najbolja publika pred kojom sam igrao Janko odveo Srbiju u četvrtfinale, sledeća je Češka Gem po gem: Srbija u četvrtfinalu, Janko preslišao Rideršteda Zimonjić: Dobro smo počeli, ali je Šveđane spasao servis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tipsarević: Česi su u prednosti, ali smo i mi opasni

Izvor: Sportal.rs, 30.Mar.2012

Dejvis kup timovi Srbije i Češke igraće od 6. do 8. aprila mečeve četvrtfinala ovog takmičenja, a naš reprezentativac Janko Tipsarević blagu prednost dao je protivniku.

Nastavak na Sportal.rs...

Tipsarević daje prednost Česima

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Mar.2012

Reprezentativac Srbije Janko Tipsarević ocenio je da su Česi u maloj prednosti pred četvrtfinalni duel te dve selekcije u Dejvis kupu, pošto će se mečevi igrati u „O2 areni” u Pragu.. – Mislim da su šanse 60:40 odsto u korist Češke, pošto su oni domaćini. Prednost im dajem samo zbog...

Nastavak na Sportski Žurnal...

TIPSAREVIĆ: ČESI U PREDNOSTI ZBOG DOMAĆEG TERENA

Izvor: Kurir, 30.Mar.2012

Jedva čekam da počne Dejvis kup, kaže Janko, deveti reket sveta..BEOGRAD - Reprezentativac Srbije u tenisu Janko Tipsarević ocenio je da su Česi u maloj prednosti pred četvrtfinalni duel te dve selekcije u Dejvis kupu, pošto će se mečevi igrati u "O2 areni" u Pragu..."Mislim da su šanse 60:40...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.